Een internet exchange point (IXP) is een fysieke infrastructuur die bedoeld is om plaatselijk internetverkeer uit te wisselen. De voordelen? Hogere snelheden en lagere datatransportkosten.

Waarvoor dient een internet exchange point?

Een internet exchange point (IXP) is een fysieke infrastructuur die deelnemende organisaties en ondernemingen met een eigen IP-protocol (een zogenaamd 'autonoom systeem') in staat stelt om een verbinding met elkaar tot stand te brengen en internetverkeer uit te wisselen. Met andere woorden: de fysieke infrastructuur van BNIX (Belgian National Internet eXchange) biedt de verbonden participanten de mogelijkheid om dankzij zogenaamde 'peering'-overeenkomsten plaatselijk internetverkeer uit te wisselen.

Via IP-netwerken die door een peeringsysteem met elkaar zijn verbonden, kunnen data dus rechtstreeks worden uitgewisseld. Telenet, Proximus, Orange, Voo en EDPnet zijn enkele van de participanten van BNIX. Net als grote spelers op de contentmarkt zoals Facebook, Microsoft, OVH en de VRT.

Waarom aansluiten op een internet exchange point?

Een internetknooppunt draagt bij tot de ontwikkeling van het lokale internet: de uitwisselingen tussen onze participanten verlopen niet meer langs buitenlandse infrastructuren (Parijs, Londen of zelfs New York). Ze blijven op het grondgebied waar ze gevestigd zijn: België. BNIX verbetert de snelheid en de kwaliteit van het IP-verkeer binnen de Belgische netwerken van internet service providers, content providers, hostingbedrijven en ondernemingen.

Wilt u internetverkeer uitwisselen met peers, de kwaliteit van uw internetsnelheid verbeteren en aanzienlijke extra kosten die gepaard gaan met het transport van data vermijden? Door aan te sluiten op BNIX kunt u niet alleen doeltreffender en betrouwbaarder werken, maar ook kosten drukken. 

Wilt u de kwaliteit van uw internetverkeer verbeteren en tegelijk aan efficiëntie winnen en uw kosten drukken?

Copyright © 2022 BNIX - Disclaimer - AUP